Nieuws

Open dag groot succes met veel belangstelling

opendag Hollandse Waterlinie
 
Veel publiek tijdens Open Dag bij Batterij onder Poederoijen
 
Bij batterij onder Poederoijen wandelden zaterdagochtend de eerste bezoekers over de nieuwe brug die wethouder Ton van Balken van Zaltbommel daarvoor officieel opende. Zij volgden verhalenverteller Kees van Wanrooij die een ode voordroeg aan de initiatiefnemers van de restauratie, de Stichting Behoud Waterlinie Bommelerwaard. Burgemeester van den Bosch van Zaltbommel en Programmamanager Karin de Feijter van eigenaar Staatsbosbeheer onthulden vervolgens de gerestaureerde gevel van de batterij. Zij roemden het opknapwerk en spraken de hoop uit dat de batterij in de nabije toekomst een mooie functie voor de omgeving kan krijgen.
 
Een zonnig feest
Het was zaterdag de hele dag een zonnig feest voor de paar honderd bezoekers aan de batterij. Kinderen bakten brood ze naar de verhalenverteller luisterden en ze knutselden de mooiste vleermuizen in elkaar. Jong en oud genoten van de rondleiding om en in de batterij, waar één van de ruimtes helemaal in oude Waterlinie stijl was ingericht. Chocolademelk, koffie en zelfs champagne maakten het feest rond het stoere verdedigingswerk middenin de natuur compleet.
 
Geschiedenis batterij onder Poederoijen
Batterij onder Poederoijen werd gebouwd tussen 1879 en 1886. De batterij is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: een ingenieus stelsel van watergangen, sluizen en schotten kon het lage land tegen vijanden worden beschermd door het onder water zetten van land.
 
Kijk naar de foto's onder het kopje Open Dag 2012 -> klik hier!

© 2013 SBWB Alle rechten voorbehouden - realisatie: Digivotion

Sponsoren

HVNA