Restauratie

Na jaren voorbereiding is het dan nu toch een feit! De eerste fase van restauratie van Batterij onder Poederoijen is gestart! Door subsidie van Regio Rivierenland, Gemeente Zaltbommel en Provincie Gelderland en de hulp van genoemde partijen en Staatsbosbeheer, DLG en andere betrokkenen is het mogelijk geworden de restauratie van toegangsbrug en gevel van het bomvrijgebouw in gang te zetten. FloraNova/Timmerman uit Aalst heeft tijdens de vorstperiode de brug verwijderd en meegenomen naar werkplaats. Ze herstellen bruikbare delen van de brug en waar nodig brengen zij authentieke nieuwe delen aan. Momenteel werkt  FloraNova/Timmerman aan de fundering van de brug en restaureren zij het bovengedeelte in de werkplaats. Naar verwachting levert FlorNova/Timmerman de toegangsbrug halverwege mei 2012 op.

Begin mei vangt Heijmans Civiel Restauratie aan met de restauratie van de gevel van het bomvrijgebouw. Zij restaureren mestel- en voegwerk, luiken, kozijnen, ballustrades, deuren en ramen. Tevens inspecteren zij het dak/dek van het gebouw en zonodig maken zij deze weer waterdicht. Naar verwachting levert Heijmans Civiel Restauratie het werk vlak voor de fortenmaand 2012 op.

Wij houden u via dit gedeelte van de site op de hoogte van de ontwikkelingen.

Restauratie toegangsbrug:

Inmiddels is de brug verwijderd, gereconstrueerd en teruggeplaatst. Zie hieronder het resultaat:

  

De toestand van de gevel in Pouderoijen werd ieder jaar slechter. Veel vorstscheuren! Maar door vakmanschap van Heijmans en Van Helvoirt is het weer een fraai geheel geworden. Halverwege september is restauratie van de gevel van het bomvrijgebouw gereed.

   

Het dek van het bomvrijgebouw is geinspecteerd en bleek nog helemaal in tact! Bijzonder om te zien hoe het systeem werkt. De aarden laag filtert het water en brengt het water via kanaaltjes onder de stenen naar het centrale druipkokersysteem:

© 2013 SBWB Alle rechten voorbehouden - realisatie: Digivotion

Sponsoren

HVNA